Kategorije
Vijesti

Održan sastanak suradnika na projektu NATURALLY

U četvrtak, 27. siječnja 2022. održan je virtualni sastanak suradnika na projektu „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika – NATURALLY“.

Sastanku su prisustvovali suradnici iz Centra za istraživanje materijala METRIS, Biotehničkog fakulteta s Univerziteta iz Ljubljane (Slovenija) te Instituta za poljoprivredu i turizam. Cilj sastanka je bio predstavljanje dosadašnjih aktivnosti projekta, prvih rezultata te dogovor oko daljnjih koraka i faza realizacije projekta. 

Voditeljica projekta, dr. sc. Danijela Poljuha iz Instituta za poljoprivredu i turizam na početku je kratko prezentirala provedene aktivnosti (zapošljavanja doktorandice i poslijedoktorandice, nabava opreme i potrošnog materijala te provedene  analize i usavršavanja). Nakon toga, uslijedila je najava projektnih aktivnosti u sljedećem projektnom razdoblju (planirane analize, usavršavanja, plan nabave kemikalija, publikacije). Predstavljeni su i prvi rezultati projekta koji su prezentirani na dva simpozija tijekom 2021. godine. Na kraju sastanka istaknuti su sljedeći ciljevi projekta te je dogovorena organizacija rada u cilju njihove realizacije. 

Odgovori